BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 10 December 2011

KPOP ! ^^

Korean ? Kpop ? heee actually ak minat korea nie since form 2, nie sume berlaku masa angah guna lagu sorry sorry(suju)as her ringtone. haduuhh, ak punyalah minat lagu tuu xD lepas ak selidik , ohhh tu act lagu korea ^^ esoknya(x silap)ak pegi kelas ICTL , mase tu kwn2 ak sume tengah cakap pasal korea, then pegilah tanya dekat afiqah 'wei kau tau lagu sorry sorry ke ape benda ntah' :O then dia cakap 'ohh haah , lagu suju' 

ak pun fikir 'wowwww , lagu nie mesti dah famous' dan mua sejak tu lah ak minat nak tengok mv dorang. lagu sorry sorry tu memang gempakk sangat , n disebabkan lagu tu gempaklah ak terpengaruh nak tengok MV dorang yg lain - it's you , cooking cooking , happiness , super girl , bonamana , mr simple , a-cha , superman ^^

leeteuk.siwon.donghae.shindong.heechul.yesung.eunhyuk.hangeng.kangin.sungmin.ryeowook.kyuhyun.

hmm , lepas SUJU tak silap ak kenal group SHINEE :) lagu RING DING DONG , haha mula mula serious ak tak suke lagu tu , ntah ape2 ntah :P lame2 ak tersuke pulak , still dont know why :D
lepas tu , tengok MV dorang yg lain - juliette , replay , lucifer , hello ^^ ehh , masa tu tak minat lagi dance dance tauu :))

Onew.Minho.Key.Jonghyun.Taemin.

huhu , masa nie , ak ANTI giler dengan girls group . sebab ak fikir camni : 'eii , dorang tu seksi sangat dohh , menyampah aku . bukannya cantik pun' hhe , miannhae ( maafff ) :D hhaa , first MV girls group yg ak tengok of course SNSD - Gee - :D *gee gee gee gee baby baby baby* heeee , pastu tngok MV dorang yg lain , cam biasa - oh , baby baby , hoot , the boys ^^ start dari tgok lagu gee nie lah , ak mula minat dancing dorang :))

hyeyeon.sunny.sooyoung.taeyeon.yuri.jessica.yoona.seohyun.tiffany.

then , ak terpikat dengan lagu lagu hit dorang nie dulu : WONDER GIRLS (nobody) , B2ST(bad girl) , BIG BANG(haru haru) , 2PM (again n again) , FT ISLAND(sarang sarang) , SS501(love ya) , 4MINUTE(i my me mine) , UKISS(0330) , CNBLUE(love) , 2NE1(lonely) ,  BOYFRIEND(boyfriend) , B1A4(ok) , INFINITE(come back again) , APINK(it girl) , KARA(jumping) , TEEN TOP(clap) n banyak lagi lahh actually :)

 
wonder girls :)

b2st :)

big bang 20
big bang :)

2PM Time For Change Wallpaper 300x187 2PM Time For Change Wallpaper
2pm :)

ft island :)

SS501 :)
4minute 6
4minute :)

ukiss :)

cnblue :)

2ne1 :)

boyfriend :)

b1a4 :)

apink :)

kara :)

teen top :)
SEBENAR BENAR BENARNYA , ak nak cerita pasal group infinite :) hhee , ak minattt sangat dengan dorang nie. ahhhh sebabnya terlalu banyak --> first : cutee^^ second : dance dorang 99.9% serentak , wowww ^o^ third : funny fourth : suara dorang pehhh sedap sangat^^ fifth : dorang happening n cooll :D


dah lah , nanti ade 1001 sebab ak bagi karang, hheee :) name member dorang : SUNGGYU , DONGWOO , WOOHYUN , HOYA , SUNGYEOL , L , SUNGJONG ^^ lagu dorang yg top top sekarang nie : to ra wa (come back again) , before the dawn , nothing's over , she's back , can u smile , be mine , peradise , n latest is lagu lately.


nak tau tak dorang punye company nie memang terbaik tau , sebab lagu be mine keluar bulan july 2011 , pastu paradise keluar bulan september , then lately keluar bulan disember :O act dalam satu taun tu dorang comeback banyak lagu . yelahh , kadang kadang  company lain bagi 2 lagu je tiap tahun utk sesebuah group .
memang dahsyat :D name company dorang Woolim Entertainment <3 


nak cerita pasal HUBBY akuuu ! Kim Myungsoo (L) !! wahhh , die nie super duper kuper luper cuteee lahhH! sampaikan ak dengan sharina asyik gaduh jee gara gara rebutkan L , haha rilekss gaduh gaduh manjaa :P hhee and FYI , L an actor jugak tauu! ^^ actor japan :) dia pegi audition dekat sana then terpilih , awwww gilaaa comelll :D heheh

 
comelkan^^ jgn curi yaa! :))

heheh , dia memang jadi kegilaan u know :3 kahkah , L nie mmg super duper cute tpi dia nie agak susah nak buka mulut. hihi , pemalu kot (same lah dengan ak^^) wahhhh kalau lah ak dapat jumpa dia nie , nak jeee ak tenung muka dia lama2 ! wahhhhhhh , tak bolehhh !! DOSA MEH xD tengok gambar pun jadilahh :))

kay lahh , rasanya takde sape nak bace ak punye posting nie , panjang sangat :O hhe , k byeee :) esok sambung lagii :))
see yaa! Assalamualaikum , take care n good night guys ^^ love youu












Thursday, 8 December 2011

PinoCChio ( Whats tHat? ) :))

kay hari nie nak citer macam mane boleh tibe tibe muncul name 'PINOCCHIO' dlam name dekat facebook ak. okay camni biaselah sape yg takde orang yg disukai kann ? same lahh macam ak :)jadi macam nie lah , ak tgah tgok2 buku anugerah kecemerlangan 2011 dekat tcer fadzilah(my favourite teacher <3 ). ade tulis , sape jadi tokoh pelajar , tokoh koko , kan kan :)

then ak nampak name si dia , OMG !! dia dapat anugerah tetttttttttttt :P tak boleh kasi tahu tau ;)pastu tcer nampak lah ak tersengih sengih nampak nama dia. hehe , ak memang camni , pantang nmpak nama dia , macam orang gilaa pun adee.padahal nmpak name je punn , bukan muka -_- haduyaiiii, tanye jelah dekat bestie ak : Hanis , Khairun , Iffah , Anis <3 sayanggggg korang ^^

mase tcer tengok name si DIA , tcer cakap macam lebih kurang macam nie lahh : ohh dia nie yg hidung camtu tu yee ( tcer buat gaya hidung macam hidung panjang)mancung actually ^^ hhee , then Khairun cakap dekat ak , haaa? hidung panjang ? !! PINOCCHIO !!
haha , dari situ bermulanya KEHIDUPAN ak dengan nama panggilan PINO~ 

haihhh , ntah lah kenapa and macam mana sampai satu kelas dah tau pasal benda nie , bile DIA lalu depan kelas , mulalah bunyi bisingggg satu kelas -_- , p/s : koranggg ak masih ingat yeee~ ahhhhhh , benciiiii ! Kiran sekarang dah tak panggil ak BALQIS or QIS dah , tpi pangil ak pino. grrrrrrr , takpee ak tak kesah pun wehh :P

heeeeeeeeeee x) kenapa lah happy sangat bila nampak gambar dia , facebook dia , nama dia , dia update status facebook~ ahhh , I DONT KNOW WHY I LIKE THIS~ hummm , tpi tadi dia update status yg *** membuatkan hati ak patah seribuuu sangat. haiii takpelahh , tak kesah pon awak suke sapeee , *kesah actually -_-

kayy tulahh asal usul macam mana nama facebook ak boleh jadi - BALQIS PINOCCHIO - sekiann , Assalamualaikum n take care , byeeee

Tonton Cerita Korea :))

hehe , kalau bab tengok cerita korea nie , sampai 4 pagi tak tidur pun ak pernah :P tpi kan memang rugi siape x pernah LANGSUNG tngok citer korea nie, hmm setakat nie yg ak dah sempat tengok is Boys Over Flower , Playful Kiss , My Princess , Secret Garden , Full House , My Girlfriend is a gumiho. awwww , sume citer tu gempak gile gile wehh! :D heeeee x) weeeeee x) yeeeeee x) humm actually takde ape nak cakap dah lahh , kay byee :* 

Friday, 14 October 2011

CeRita HaRi iNi

wohooow! hari nie cuti laa :) tapi boring boring.. serius tak taw nak buat ape.. cam orang asing je kat rumah nie.. ok kerja yg ak buat are : 

bangun tidur , solat , mandi , tolong mak kat dapur , tengok tv , makan , solat , mandi , tengok tv , tidur , tengok tv , solat , main ps2 , tengok tv , online facebook , tidur , makan , solat , tengok berita , kemas2 kain baju ,solat , online facebook , update blog , tengok citer korea , tidur ( pukul 4 pagi ) 

aduuhh , tersangat lah rase macam dekat tempat yang amat membosankan.. dulu , mase sbelom habis pmr , kate camni : ehh , best nye!! lepas pr nanti boleh buat ape je yg kite nak ! yahuuuuU!

tapi sekarang cam menyesal pulak cakap camtu , yelaaa sume yg ak plan dulu , x de satu pon yg dimakbulkan.. haha -,-

haishh , ehh, satu lagi ak nak tunjuk somethin nie : (Y)~ hhe , ak taw benda nie dari kawan.. die cakap nie tanda TERBAIKKK ! haha , BoboiBoy... haaa! citer pasal BoboiBoy nie , ak minat Tok Aba !!!! haha , memang atok tu terbaikk ! ak fall in love dengan tok tu :D

HAHA , dah lah tu..yang pasti citer nie lagi best daripada Upin Ipin.. sebab , upin ipin dah banyak kali ulang jee.... haihh , takpe laa.. janji dua dua best.. kalau upin ipin , trademark diorang : betol betol betol c(: kalau Boboiboy pulak : Terbaikk ! haha 

 

tengok ak dah kemaruk dengan 'TERBAIKK' tu :P 

okay lahh , ak nak tengok drama korea niee.. hihi , TERBAIKK!

nite sayan sayangku :)

haaaa! penatnya mengedit blog nie.. aduhhh , tpi wlaupon penat tapi ak happY! hee!~ best gilaaa... anyway , ak dah ngantok giler nie .. i want to say these to my sayang sayang :


you dont know how much i love you , i need you , i miss you .. you never can get know okayy..but it's okayy :)


to all people i love : nite to my family , my friend , my cats , my cars , my house , and my beloved :)) byeBYE , i want to sleep and i hope i'll dream about you k :D



  sleep time guys , tataaaa~~ (Y)

Friday, 9 September 2011

Oh TIDAKKK!! :o

weyh korang , ak sedih lah.. rupanya dah nak ambik pmr dah ! countdown : tinggal lagi ONLY 24 DAYS TO GO ! arghhhhhh ! i cant believe this ..

alaa, ak taknak jadi besar awal sangat. ak suka jadi budak budak , happening..

aduii , 'balqis , qada' dan qadar Allah jangan ditolak'* hihi ..

n ak baru teringat somethin !!! alamakkkk !! permohonan ke sbp !! x mohon lagi lorh..
aduihh , gila lah . dahlah tarikh tutup mohon 15 OKTOBER kott , mampuihhh ~

eh , takpe la, coz ak rase cam malas nak pegi asrama. yelahh , mase tu tcer kt tusyen cerita pengalaman ngeri mase dekat mrsm.. takutt mehh .. gila seram !!! nak citer ? err...... +_+ tak perlu kott.. haha
citer hantuu aje sumenyer.. ape lah tcer nie .. tak bagi semangat langsung ! ;)

( makkkk ! suraya x nak masuk asramaaaa ! ) huhh , conform lepas ckap bende nie kene lempang.. heheh
biasalahh ! BALQIS lah katekann ! -_-'

hmm , sampai sini lah yer.. gonna online facebook puas puas.. heheh , tataaa~ gudnite :D

Thursday, 8 September 2011

my very critical day :(

hai semua ! saya bahasakan diri saya sendiri sebagai 'saya' ea ? hihi ,

hurmm , saya rase tension , sedih n takut n nervous taw.. PMR nak dekat tapi saya rase cam malass giler nak study . tak tahu lah nape. rase cam diri nie tak pandai lagi..

eiiii ! geramnyaaaa!! eh eh , tapi saya nak kongsi dengan kawan-kawan pasal Trial PMR 2011. This is my results :

BM : 85
BI : i dun know , tp paper 1 juz dpat 30 / 40 aje :(
MT : 96
SC : 78
KH : 82
SEJ : 77
GEO : 78
AG : 84

errr , sebenarnya agak malu nak tulis sume result nie KECUALIII math :))

hahaha , saje nak bangga dengan pencapaian saya nie.. tetiba dpat paling tinggi , same dengan err.. mcam tak tahu , logeswary lah kan. loges nie !!! x penah kalau x dpat 8A taw , ermm... act 7A sebenarnye..

yelahh , gila ke die ambik AGAMA ISLAM ? lol :p

ermm , lagi satu start hari selasa hari tu ( 6 september 2011 ) , TRIAL SPM SEDANG DIJALANKAN~~

hihi , harap sume SPM candidate dpat straight A , x pon dpat capai target.. insyaAllah , saya sentiasa doakan kamu semua .. acehhhh :D tpi , lepas tu , kene doakan saya utk PMR yer..

lagi berape minggu aje.. tpi saya mcam x risau langsung , yelahh .. cool aje .. hehe

PMR DOES NOT MEAN ANYTHING or MEANINGLESS ! HAHA !

cikgu baca nie baru taw ! kehkehkeh , sorry cikgu .. tpi kalau boleh PMR dimansuhkan tahun nie aje lah.. biar adil..

alololo , saya nak citer pasal sorang akak nie name die MIZZS DANYLA ~ <-- cari kat facebook ea :)

dia nie dah lah lawaa gila , pengawas .. ehh , memang terbaikk lah , kelasss lah ! heheh , dia baik sangat ngan saya, ;)

but, tak same sekolah lah.. die sekolah SMK seri bedena.. haaaaa ? pino first time dengar name sekolah tu.. dekat Sungai Besar.. haha  whateverrr~~

hehe , korang gerenti suka nak kawan dengan akak nie. die form 4 tahun nie .. :)

haaaaaahhhhhhhhhhhhh! penatlahhh ! nak tidurrrr :)

byebye kawan kawan , nite n sweet dream :)) 

Friday, 28 January 2011

wink*

lame GILAA x upDate bloG..
ni nak citer nieyh..
tdyy ade KEJ0HANAN MERENTAS dEsa.. rumah ungU menanG bwat petame kali nyerr!!!
wuhuu !! gile x caye arr.. rse cam nk pengsAn lak.. (feelinG telebeY lak) ..
inGat umah bru ke , umah hijau ke , umah meraH kew..
haha , nie nmenyew reZekI..n bwat first tyMenyerr,, dapat mate umah sukAn..
gila ARGH.. nie laguyyy mengAruT taoo.. -_________-
tpyy x kesA lah.. janJi da meNang..
huhu , best giler.. w/pon kaki rase cam nk patah..
haha ,

Saturday, 8 January 2011

ABOUT K - POP kesayanGan ..

urmm.. kalau nk citer pasal k-pop nie , snarnyer banyaakkkk sgt citer taw..
sebabnyer aku sukee sangaT dengan lagu korea , citer korea , org korea n tringiin nk gi sane , KOREA SELATAN.. my sweet dreAm .. ahh.. kalau la dpat peluang nk pegi sane.. xkan disia-siakan peluang KEeMASAN itu.. Haha :P
klau tanye camner aku ley taw banyak pasal korea , ni la sebabnye:
1 , sebab my sis perkenalkan lagu sorry sorry , super junior(lgu first yg aku mnat,,)
2 , sebab my frend , afiqah , khairun , syerah , hanis kenalkan aku ngan band2 korea yang ade.. :)

snar nyer ade 2 sebab jew. haha . apepon, mak n ayah aku x bagi sangat suke ngan korea nier..
my dad kate "artis prempuan korea ni seksi2 sumenye" padahal artis malaysia , indonesia , negare barat , sme jgak SEKSINYEr uh.. huh, x taw la. maybe d0rg x bagi sebab aku ni kuat berangan tak ?? hahahah,, maybe lar kowt.. oke la . sampai sni jer yerk..

band in korea selatan :

1  super junior
2  shinee
3  beast / b2sT
4  2pm
5  ft island
6  wonder girls
7  girls generation (snsd)
8  4minutes
9  big bang
10 cn blue
11 ss501

pelakon drama korea :

1 park shin hye
2 jang geun suk 
3 park chae rim
4 jung yong hwa
5 park han byul
6 kim yu-jin
7 kim in kwon

haha , pelakon2 ni sume pon ade dlam 2 citer jer.. 

k lah.. da puas dah.. ngantok sangat nie..
nak tidorr dulu.. es0k ley tengok AJL 25..
buhbye everyone.. :D


Thursday, 6 January 2011

WELCOME 2011

huhu.. tahun nie aku dah form 3 . cam x caye jer.
aku nyer kengkawan ramai still kat 3 tabah .
suke sangat ngan cikgu2 tahun 2011 nie.. sume baek2.. xpecially tcer faridah (sc), ckgu rozita (bm) , ckgu nor ashekin (sjrh).. besttt sangat.. tpi yg x best nyew.. kitorg nyer kelas gabung ngan 3 amanah.. bkan ngan taaT cam tahun lepas.. tu jer yg slack taun nie.. nyway.. PMR kene focus dulu.. :D